Portalna dizalica tvrtke Indenna dvigala dizalice ima vrhunske karakteristike

portalna dizalica

Portalna dizalica ima jednu ili dvije grede poduprte samostojećim nogama i se kreće po podnoj stazi na kotačima ili tračnici. Zbog takve konstrukcije u obliku portala dobila je ime.
Njezine prednosti su raznolikost i široka primjena – od upotrebe u brodogradilištima i pristaništima, na željeznicama, u skladištima do upotrebe u radionicama.
Zbog raznolikosti mogu se upotrijebiti za brojne primjene dizanja i su dizajnirane za podizanje vrlo teških pa i manjih tereta, kao na primjer radionične portalne dizalice.
Tvrtka Indenna dvigala portalne dizalice konstruira i izgrađuje od svog osnutka 2001. godine i od tada su jedan od najznačajnijih proizvoda te tvrtke.

 

portalna dizalica
portalna dizalica

Indenna dvigala portalne dizalice su izvrsno izrađene i pouzdane

Portalni kranovi ove tvrtke poznati su po tome da su izvrsno projektirani i izrađeni, vrlo pouzdani i da besprijekorno rade dugo vrijemena.
To je rezultat vrhunskog rada stručnjaka u ovoj tvrtki i visoko kvalitetne opreme koju upotrebljavaju za izradu kranova. Opremu uvoze i zastupnici su za brojna u svijetu etablirana poduzeća.

Tvrtka SWF Krantechnik je jedan od najistaknutijih proizvođaća opreme za dizanje u svijetu i od 1921. godine izrađuje električna vitla.
Akapp bv izrađuje opremu za prijenos energije i signala u industriji i je na tom području jedan od vodećih svjetskih proizvođača. Kontrole za bežično upravljanje tvrtke Telecrane su među najboljima na svijetu. Visoko kakovostna lančana vitla Indenna uvozi od priznate švicarske tvrtke GIS, a opremu za aluminijske portalne dizalice vrhunske kvalitete od tvrtke Schilling.

Portalna dizalica  –  odabir više opcija

Kupci mogu kod Indenne birati među više varijantama portalnih kranova. Tako mogu biti kranovi jednogredni ili dvogredni – jednogredni imaju nosivost do 20 tona, a dvogredni štiristruko višu.
Motori su dvobrzinski i opcija je da imaju frekventni pretvarač. Pogon kolica i mosta sa frekventnim pretvaračem može biti dvobrzinski ili varijabilni. Kod zaštite je moguće birati među IP55 i IP66.

Može se odabrati i vrsta upravljanja – kranom je moguće upravljati preko visećeg komandnog pulta ili daljinsko. Kranovi mogu biti nadalje poluportalni, kod kojih je jedna strana tračnice u višom ili nižem položaju.

Prilagođeni mogu biti za vanjsku upotrebu ili za upotrebu u zatvorenim prostorima. Moguća je varijanta s fiksnim ili pomičnim vitlima.
Birati se može među lančanim vitlom s ručnim pogonom i električnim vitlom s ručnim ili električnim pogonom i elektroopremom za napajanje vitla.
Kranovi mogu imati čeličnu konstrukciju s pjeskarenom površinom i kotače s kočnicama koji su prilagođeni za teške terete. Posebnost su portalne dizalice iz aluminija s vrlo fleksibilnom i širokom primjenom.

 

radionička portalna dizalica
radionička portalna dizalica

Aluminijski portalni kran je inovativan

Ako trebate lahak i prenosan kran s širokom paletom mogućnosti upotrebe, onda je aluminijski portalni kran izvrsno rješenje. Još jedan plus je to, da ga svak može brzo sastaviti sam, jer ima promišljen dizajn i nisku vlastitu težinu. I glavni nosač može biti rastavljiv. Poduzeće Schilling, koje izrađuje opremu za ove kranove, upotrebljava posebne aluminijske profile i ovi profili su puno lakši od standardnih IPE/HEA.

Nosivost krana variira od najmanje težine pa sve do 3 tone. Sve te karakteristike čine ga idealnom za upotrebu kao radionična portalna dizalica. Tvrtka Indenna dvigala portalne dizalice iz aluminija nudi u šest različitih opcija u odnosu na njihovu nosivost i upotrebu kao stacionarne ili pokretne. Stacionarni aluminijski portalni kran s najmanju nosivošću 1000 i 1500 kg ima dva sklopiva bočna stalka, dva visinski podesiva potpornika nosača i četiri podesiva nogara, nosač, zakočivu mačku i štitinike za nju te ugrađen horizontalni pozicioner.

Aluminijski nosač može biti standardni ili djeljivi odnosno utični što je inovacija koju su uveli Indennini stručnjaci za što optimalniju upotrebu svojih kranova. Oba dijela nosača se tako mogu upotrebljavati kao pojedinačna nosača. Stacionarni kran najmanje nosivosti i kran nosivosti 2000 i 3000 kg može imati i dvostruki nosač, koji također može biti dijeljiv.

Za što širu primjenu i fleksibilnost kod upotrebe postoje aluminijski portalni kranovi koji su pokretni pod opterećenjem. I ovi mogu imati dvostruki nosač. Da bi bili portalni kranovi tehnološki što više ispopunjeni i vrhunsko upotrebljivi, se mogu birati za njih posebni zakretni kotači s ugrađenom kočnicom is blokadom usmjerjenja kotača. Tako se može kran voziti uzduž i poprijeko.

Za portalne kranove nosivosti 1000 kg se mogu kupiti pneumatici od pune gume. Sve prednosti aluminijske portalne dizalice, kao što su sklopivost, laganost, brzo sastavljanje i rastavljanje, prenosivost i vrhunska tehnološka upotrebljivost, pretstavljaju idealan komplet izvrsnih lasnosti za radioničnu portalnu dizalicu.

Za nju je bitno da se brzo može montirati svugdje gdje je potrebna, da je laka i robusna i da ima vrhunske tehničke mogućnosti. Radioničke portalne dizalice također rade u opsegu nosivosti do 3000 kg. Tvrtka Indenna dvigala portalne dizalice iz aluminija nudi u tri veličine: male, srednje i visoke, pa je tako odabir tih inovativnih kranova zaista ispopunjen i maksimalno prilagođen najširem mogućem krugu korisnika.

 

indenna dvigala portalna dizalica
indenna dvigala portalna dizalica

radni kombinezoni cijene
Industrija

Radni kombinezon stilski je osiguravajuća odjeća za lakše obavljanje posla

Radni kombinezon neophodan je za duge zime i teške radne uvjete   Pronalaženje idealnog radnog kombinezona za prodaju, odabir boje i veličine te iskusiti pravu korist od izdržljivosti radnog kombinezona pri dolasku  na posao, sve su to jednostavni procesi o kojima ne treba previše razmišljati jednom kada radnik posjeduje iznimno praktičan radni kombinezon. Radni kombinezon […]

Read More
vakuumske dizalice
Industrija

Dizalice sa sajlom praktične su kako bi se prenosili teški tereti

Dizalice sa sajlom pouzdano su rješenje u svojoj ulozi prenošenja tereta  Kabelska dizalica ili dizalica sa sajlom, odnosno dizalice sa sajlom  imaju  više dimenzija, dizalice sa sajlom sposobne su  za rukovanje mnogo manjim predmetima, dizalice sa sajlom lagane su i mogu se udobno koristiti u vlastitoj kući, tako da dizalice sa sajlom nisu samo predviđene […]

Read More